Skip to content

Kuitti kassalta kirjanpitoon

Kun sanomme digitaalinen, todella tarkoitamme, että digitaalinen. AirPay Digital palvelu vastaanottaa kuitteja suoraan kaupan toimijoilta ilman kuitin kuvaamisen tarvetta. Kuitin tiedot välittyvät automaattisesti yrityksesi kirjanpitoon rivitasolla. Sähköisen eKuitin ja paperisen kuitin välivaiheessa tulkitsemme kuvatut kuitit myös samaan digitaaliseen muotoon. 

Kuitti on kuitti vaikka sitä sanoisi miksi

Yrityksille on tarjolla sovelluksia, joilla kuitti voidaan kuvata osaksi kirjanpitoaineistoa. Näennäisesti kuitista voidaan siis tehdä digitaalinen. Mutta kuka tahansa kirjanpitäjä voi kertoa, että vaikka valokuva on digitaalinen, kuitti on aivan samalla tavalla manuaalisesti käsiteltävä kuitti kuin perinteinen paperikuittikin.

Digikuitti on kilpailuetu myös kaupan toimijoille

Kauppiaiden kuitintarjoamisvelvollisuus on ollut kirjattuna lakiin jo vuosia. Hyvää tarkoittava asetus harmaata taloutta vastaan kuormittaa paitsi kauppiaita myös kuittien kanssa taiteilevia asiakkaita. Suoraan kassalta kirjanpitoon lennähtävä kuitti helpottaa kenen tahansa elämää ja varmistaa, että yritysten tilinpidolle tärkeä kuitti tietoineen päätyy sinne, minne pitääkin eikä esimerkiksi purkkapaperiksi.

Search