Skip to content
26.02.2020

Haluaisitko säästää yrityksen rahoja ja resursseja? Lue tämä!

Yritysten arkeen kuuluvat erottamattomasti erilaiset ostot ja hankinnat. Toisissa yrityksissä niitä on päivittäin, toisissa ehkä vain muutaman kerran kuukaudessa. Yhtä kaikki, yrityksen kortilla tehdyistä ostoista syntyy kuitteja, jotka sitten jotenkin pitäisi saada sujuvasti kirjanpitoon. Nyt käsi sydämelle – monestiko kuitti on ollut häviksissä tai siihen liittyvät merkinnät puutteellisia? Ja jos matka- tai kululaskun tekijälle on hieman epäselvää, mihin osto liittyikään, niin kuinka vaikeaa se onkaan kirjanpitäjän selvittää? Kuukauden lopussa kummittelevan kuittirumban voi AirPay Digitalin avulla muuttaa sulavaksi valssiksi – ja näin säästää samalla sekä yrityksen rahoja että resursseja.

Konkreettisia säästöjä kuitti kerrallaan

Kuitit käyvät yritykselle yllättävän kalliiksi.

Valtiokonttori on 2016 teettämässään tutkimuksessa arvioinut, että yhden kuitin käsittelyn kustannus on yrityksille ja yhteisöille Suomessa noin 7 euroa. Kuitin käsittelyyn kirjanpidossa kuluu noin 8 minuuttia per kuitti. Tämä tarkoittaa sitä, että yritykset maksavat kuittien käsittelystä Suomessa 0,8 miljardia euroa vuodessa.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitkä ovat kuittien käsittelyn kustannukset sinun yrityksessäsi? Entä voisiko kuittien käsittelyyn uppoavan ajan käyttää paremminkin?

AirPay Digital tekee kuittien käsittelystä huomattavasti helpompaa, sujuvampaa ja nopeampaa: digikuitti hoituu pois päiväjärjestyksestä minuutissa. Esimerkki: paperilla tehty taloushallinto vie Finanssialan Keskusliiton selvityksen mukaan yhden hengen yrityksessä viisi tuntia kuukaudessa, kun taas automatisoituna aikaa menisi vain puolitoista tuntia. Vastaavasti astetta suuremmassa yrityksessä säästö olisi yli 20 tuntia kuukaudessa.

Onko yrityksillä enää nykyään varaa tuhlata tuottoisia tunteja manuaaliseen naputteluun, jos kuittien käsittelyyn on olemassa helpompikin ratkaisu?

Vanha tapa vs. uusi tapa

Aina kun yrityksen puolesta maksetaan, kuitti tulee lainsäädännöllisistä syistä säilyttää ja toimittaa yrityksen kirjanpitoon. Tapahtuma tulee lisäksi selittää, jotta voidaan todentaa, miten se liittyy yrityksen liiketoimintaan. Kuitit kuormittavat siis sekä ostoja tekeviä henkilöitä että taloushallintoa. Vaikka korttimaksujen käsittely on jo pitkään ollut sähköistä, ei korttioston kuittitietoja ole toistaiseksi saanut kuin paperilla tai PDF-kuvana. Yritysten kirjanpidossa kuitti käsitellään edelleen manuaalisesti silloinkin, jos kuitista on kuva.

Tämä kaikki on luonnollisesti vienyt runsaasti yrityksen aikaa, mikäli taloushallinto hoidetaan yrityksen sisällä tai aikaa ja rahaa, mikäli taloushallinto on ulkoistettu tilitoimistolle. Finanssialan Keskusliiton selvityksessä kerrotaan, että esimerkiksi yksin valtiohallinnossa käsitellään manuaalisesti 600 000 ostokuittia vuodessa. Voi vain miettiä, kuinka paljon aikaa menee näiden ostokuittien manuaaliseen käsittelyyn.

Jos taas kuittitiedot saadaankin vietyä täysin digitaalisesti kirjanpitoon, säästetään huomattavasti aikaa ja vaivaa, kun kuitteja ei enää skannata ja tietoja naputella käsin. AirPay Digital digitalisoi kaikki yrityksen ostokuitit osaksi verkkolaskuaineistoa. Tarjoamamme aito digitaalinen kuititon ratkaisu tehostaa yritysten prosesseja ja tekee yritysmaksamisesta sujuvampaa kuin koskaan ennen – ja mikä tärkeintä, vapauttaa aikaa yrityksen kehittämiseen.

Säästöjä, jotka näkyvät kaikkein tärkeimmillä osa-alueilla

Raha ja aika ovat resursseja, jotka ovat keskeisiä jokaiselle yritykselle. Mitä enemmän kuluissa sekä eri toimintoihin käytetyssä ajassa voidaan järkevällä tavalla säästää, sitä paremmat edellytykset yrityksellä on kehittää liiketoimintaansa ja huolehtia henkilökunnastaan. Tärkeimpiä säästöjä ei kuitenkaan voi aina mitata rahassa – vaan ilmassa. Digitalisoimalla paperikuitit AirPay Digitalin avulla, kannat samalla kortesi kekoon ilmastonmuutosta vastaan. Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton kautta mukana kansainvälisessä metsityshankkeessa Madagaskarilla  ja istutamme puita asiakasyritysten maksutapahtumia vastaan. Paperikuittien ympäristövaikutukset ovat yllättävän suuria, joten sähköinen kuitti on myös ilmastoteko.

Laske, kuinka paljon voisit säästää & tule mukaan!

AirPay Digitalin takana on useita eri teknologian, maksamisen ja taloushallinnon osaajia. Olemme halunneet tehdä yritysmaksamisesta helpompaa ja samalla tehdä hyvää ilmastolle. Kutsummekin nyt kaiken kokoiset yritykset mukaan kokeilemaan maksamisen uutta aikakautta! Voit laskea oman yrityksesi säästöt kätevällä laskurillamme, jonka löydät sivustomme etusivun alalaidasta.

Klikkaa tästä laskuriin!

Mikäli kiinnostuit kuulemaan lisää AirPay Digitalista ja ottamaan sen käyttöön yrityksessänne, ota meihin yhteyttä.

Search