Skip to content
17.02.2020

Sähköinen kuitti on vihreä kuitti – 4 + 1 hyvää syytä unohtaa paperikuitit

Tänä päivänä yritysten on yhä laajemmalla mittakaavalla huomioitava toiminnassaan ympäristönäkökulmat. Yksi varsin viattomalta tuntuva osapuoli yritysten arjessa on paperinen kuitti, mutta oletko koskaan tullut miettineeksi, mikä on paperikuittien hiilijalanjälki? Tai kuinka paljon tuo jalanjälki kevenisi, jos kuitit muutettaisiinkin digitaaliseen muotoon – ikään kuin vihreäksi kuitiksi? Tämän artikkelin luettuasi tiedät, miksi sähköinen kuitti on vihreämpi valinta ja saat viisi hyvää syytä siihen, miksi sinunkin yrityksessäsi kannattaisi jättää paperikuitit historiaan – ja ottaa käyttöön AirPay Digital.

1. Yhden kuitin hiilijalanjälki Suomessa

Finanssialan Keskusliitto on vuonna 2015 julkaissut selvityksen taloushallinnon automatisoinnin ilmastovaikutuksista. Yhden kuitin kirjanpidon käsittelyn kustannukseksi on tässä arvioitu 5–7 euroa per kuitti. Selvityksen perusteella olemme laskeneet, että yhden yrityksen ostosta tulevan kuitin elinkaaren hiilijalanjälki on 460 grammaa. Koko Suomessa se merkitsee vuodessa lähes 60 miljoonaa kiloa hiilidioksidia. Kun kuitit ovat digitaalisena aineistona, manuaalista työtä on huomattavasti vähemmän. Yrityksen kuitin käsittelyn CO2-päästöjen vähentyminen syntyy monesta eri seikasta, mutta eniten vaikuttaa kirjanpitotyön tehostuminen – joka muuten tuo rahallisiakin säästöjä.

2. Kuittien ympäristövaikutukset kasaantuvat

Yksi paperinpala sinne tai tänne – onko näin? Ei aivan. Jo pelkästään Suomessa liikkuu vuosittain satoja miljoonia kuitteja, ja kuittipaperia valmistetaan vähintään tuhat tonnia vuodessa. Iso-Britanniassa tehdyn kuittitutkimuksen mukaan maassa käytetään vuosittain yli 203 000 puuta pelkästään kuittipaperin valmistukseen. Green American raportin mukaan Yhdysvalloissa printatuista kuiteista syntyy vuosittain noin 137 miljoonaa kiloa jätettä. Kun yritysten käyttämän kuittipaperin määrää ajattelee globaalissa mittakaavassa, alkaa yksi paperinpala äkkiä vaikuttaakin kokoaan painavammalta.

3. Sähköinen kuitti on kuluttajienkin toiveissa

Esimerkiksi isot kaupan toimijat, kuten K-ryhmä ja S-ryhmä, tarjoavat jo sähköisen kuitin mahdollisuutta kuluttajille. Toive on lähtenyt asiakkailta, ja heidän toiveitaan on kuunneltu. Sähköinen kuitti voi olla asiakkaille jopa palvelunvalintaperuste – ja tämä taas näkyy yrityksen kassassa joko positiivisesti tai negatiivisesti. Vaikka yritykset vaihtaisivat digitaaliseen kuittiin puhtaasti vain siitä syystä, että yritys itse saavuttaisi säästöjä, antaa sähköisen kuitin käyttö vahvan signaalin myös kuluttajapuolelle. Toisin kuin kuluttaja, yritys tarvitsee kuitin rakeisena datana, jotta se saadaan kirjanpidon järjestelmään mahdollisimman vähällä työllä.

4. Maksukorttia käyttämällä metsää Madagaskariin

AirPay Digitalin avulla et pelkästään vähennä hiilipäästöjä, vaan osallistut samalla konkreettisesti taisteluun ilmastonmuutosta ja sen tuomia haittavaikutuksia vastaan. Istutamme maksutapahtumia vastaan uusia puita Madagaskariin  yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa. Yrityksesi saa oman nimetyn metsän, jonne istutetaan uusi puu aina, kun 20 kuittia on muutettu ilmaksi eli digitaaliseksi palvelumme kautta. AirPay-maksukortin kanssa toteutuukin yleensä mahdottomalta kuulostava yhtälö: mitä enemmän korttiasi käytät, sitä paremmin ilmasto voi!

+1. Helppoa ja aitoa vaikuttamista kuitti kerrallaan

Yritysten vihreät arvot eivät saa enää olla pelkkää mustetta paperilla – sillä itse asiassa juuri paperihan on se, mistä halutaan päästä kokonaan eroon. AirPay Digital tekee arvojen noudattamisesta helppoa, sillä kun paperikuitit muutetaan digitaalisiksi, ollaan aidosti mukana vaikuttamassa. Enää ei tarvitse haaveilla palvelusta, jonka avulla yritys voisi kantaa kortensa kekoon taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, pitää vihreitä arvoja arvostavat asiakkaansa tyytyväisenä ja vielä näiden lisäksi säästää omia rahojaan ja resurssejaan, sillä se on jo olemassa. Liity mukaan – AirPay Digital tulee muuttamaan käsityksesi yritysmaksamisesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Search